Selamat Datang Ke Dunia Resepi Najdah...

FLASH EFFECT

FLASH MESSAGE

My Cute Followers

COKLAT KEK BROWNIE PANAS DENGAN AIS KRIM VANILLA


COKLAT KEK BROWNIE PANAS DENGAN AIS KRIM VANILLA

Bahan Kek

@480gm gula halus
@360gm lepa mentega
@20gm ovallete
@6 biji telur
@330gm tepung gandum
@2 camca kecil soda bikarbonat
@100gm serbuk koko
@300gm susu UHT yang dipanaskan bersama air

Bahan Sos Coklat

@400gm coklat hitam (Dark Chocolate)
@500gm susu cair UHT

Cara Membuat

@Pukul gula,mentega dan ovalette sehingga kembang.
@Masukkan telur dan gaulkan sehingga sebati.
@Masukkan tepung gandum dan soda bikarbonat.
@Akhir sekali,masukkan serbuk koko dan susu yang dipanaskan,pukul sehingga rata.
@Bakar di dalam ketuhar pada suhu 180 darjah celsius selama 40 hingga 45 minit.

Cara Membuat Sos Coklat

@Cincang kepingan coklat sehingga hancur.
@Didihkan susu,masukkan kepingan coklat.Kacau sehingga larut dan sebati.
@Potong kek brownie coklat mengikut saiz yang dikehendaki.
@Tuangkan cairan sos coklat ke atas kek.

0 comments:

Post a Comment